Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kommunen i nytt partnerskapsavtal med Kvinnojouren Blenda

Växjö • Publicerad 28 december 2020
Caroline Coucher
Caroline CoucherFoto: Anna Nordström

Växjö kommun har skrivit ett nytt partnerskapsavtal med Kvinnojouren Blenda med syftet att genom förebyggande verksamhet motverka våld i nära relation och hedersrelaterat våld och i samverkan erbjuda skydd och stöd.

– Kvinnojouren Blenda gör ett enastående arbete med att stötta Växjöbor som utsätts för våld i nära relation. Vårt nya partnerskapsavtal tydliggör ansvarsområden och Blendas viktiga förebyggande insatser, stödverksamhet och tillhandahållande av akutboende. Kvinnojouren Blenda får det ekonomiska stöd de efterfrågat och vi ser fram emot att fortsätta fördjupa vårt partnerskap till stöd får våldsutsatta, säger Oliver Rosengren (M), kommunalråd och ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Annons

Kommunen och kvinnojouren har haft ett avtal som går ut vid årsskiftet och under året har de arbetat fram en överenskommelse om ett partnerskap.

– Det känns bra att vi har ett nytt avtal med Växjö kommun så att vi kan fortsätta vårt arbete med att ge stöd och skydd till våldsutsatta kvinnor och barn. Mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck är ett allvarligt samhällsproblem som vi måste samverka kring. Vi måste även lägga fokus på det våldsförebyggande arbetet för att uppnå ett jämställt samhälle fritt från våld, det är både livsviktigt och nödvändigt, säger Caroline Högfeldt Coucher, verksamhetsledare på Kvinnojouren Blenda

Växjö kommun har ett särskilt team som arbetar till stöd för de som utsätts för våld i nära relation, och som sköter det dagliga samarbetet med Kvinnojouren Blenda.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons