Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kommunen inviger jättebygget och bjuder in till öppet hus

Växjö • Publicerad 18 oktober 2021
Växjö kommunhus och stationshus
Växjö kommunhus och stationshusFoto: Lars-Göran Rydqvist

I april 2018 togs det första spadtaget för Växjös nya station- och kommunhus. Nu har både kommunens medarbetare flyttat in och stationsdelen öppnat.

Växjö kommun bjuder därför in allmänheten till invigning och två öppna hus, där alla har möjlighet att se hur hela kommunhuset ser ut invändigt.

Annons

– Vi är glada att äntligen kunna öppna upp dörrarna och hälsa våra invånare välkomna till sitt kommunhus. En modern, hållbar arbetsplats för våra medarbetare och en inbjudande mötesplats för invånare och besökare. Växjöborna ska känna att station- och kommunhuset tillhör alla och vi vill även visa upp planerna för hela stationsområdet, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande.

Den 30 oktober blir det guidade rundvandringar, tipspromenad för de yngre, fika, invigningstal av Anna Tenje (M) och möjlighet att ställa frågor till både Vöfab och Filippa de Vos från Växjö konsthall.

Den 13 november är det också öppet hus för allmänheten med guidade turer, tipspromenad och fika. Under helgen 23–24 oktober får alla medarbetare i Växjö kommunkoncern ta med sina nära och kära på rundvandringar i kommunhuset.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons