Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kommunen och regionen skriver avsiktsförklaring för utveckling av sjukhustomten

Växjö • Publicerad 4 maj 2022
Elizabeth Peltola (C) och Mikael Johansson (M) från Region Kronoberg och Anna Tenje (M), Andreas Olsson (C) och Malin Lauber (S) från Växjö kommun skriver under avsiktsförklaringen.
Elizabeth Peltola (C) och Mikael Johansson (M) från Region Kronoberg och Anna Tenje (M), Andreas Olsson (C) och Malin Lauber (S) från Växjö kommun skriver under avsiktsförklaringen.Foto: Pressbild

Under tisdagseftermiddagen skrev Växjö kommun och Region Kronoberg under en avsiktsförklaring för utveckling av det befintliga sjukhusområdet i Växjö.

Avsiktsförklaringen ska visa på hur parterna tillsammans ska utveckla området i centrum på bästa sätt för invånare, näringsidkare och besökare när det nya akutsjukhuset i Räppe står klart.

Annons

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete med regionen i framtagandet av avsiktsförklaringen och jag är mycket nöjd med att vi ser gemensamt på de utmaningar och möjligheter som en flytt av sjukhuset innebär för Växjö centrum. Nu ser jag fram emot en bredare delaktighet där näringsliv, universitet men framförallt kommuninvånarna kan få vara med och bidra till att vi får en stadsdel som stärker och lyfter Växjö ännu mer, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Växjö kommun och Region Kronoberg är överens om att samverka för att gemensamt kartlägga förutsättningarna för området, verka för att klarlägga respektive parts roll och ansvar för kommande planerings- och genomförandeprocess, verka för en kontinuerlig avstämning på ledningsnivå samt att verka för en tydlig och transparent information till invånare i Kronobergs län.

– En hållbar och attraktiv stad kräver långsiktighet och framförallt ett starkt samarbete. I takt med att vi har fattat beslut om vilken verksamhet som ska flytta ut till det nya sjukhuset kommer förutsättningarna klarna över vilka byggnader som frigörs för egen eller annan verksamhet, säger Mikael Johansson (M) regionstyrelsens ordförande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons