Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kommunen pausar krav på utdrag ur belastningsregistret

Växjö • Publicerad 26 januari 2022
Växjö kommunhus och stationshus
Växjö kommunhus och stationshusFoto: Lars-Göran Rydqvist

Om man ska anställas inom omsorgsförvaltningen i Växjö är rutinen att man måste visa utdrag från belastningsregistret. Men när pandemin slog till 2020 infördes en möjlighet att göra undantag från kravet vid exceptionella förhållandena.

Nu har omsorgen brist på personal och Växjö kommun har därför beslutat att pausa kravet på utdrag från belastningsregistret fram till den 15 mars.

Annons

Det är omfattande personalbrist och svårt att bemanna med anledning av den stora smittspridningen av covid-19 i kommunen och länet.

Undantaget gäller inte tillsvidareanställningar utan enbart timanställningar, som då inte behöver ha med sig ett utdrag ur belastningsregistret för att få börja jobba. Men när belastningsregistret kommer ska man visa upp det och då kan anställningen avbrytas om utdraget visar att den anställda har begått grova brott.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons