Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kommunen startar näringslivsråd

Växjö • Publicerad 10 februari 2022
Foto: Nadia Hagberg

Växjö kommun startar ett näringslivsråd för dialog och utbyte med Växjö kommuns näringsliv och bevakning av näringslivets frågor.

– Näringslivsrådet ska vara rådgivande i kommunens tillväxt- och näringslivspolitiska arbete och bidra till det långsiktiga arbetet med att förbättra näringslivsklimatet, få fler växande företag och fler jobb i hela kommunen, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Syftet är att skapa bred förankring och förståelse tillsammans med näringslivet. Tanken är att rådet, som kommer att bestå av representanter från flera olika organisationer, företag och myndigheter, ska bevaka näringslivs- och sysselsättningsutvecklingen och komma fram med gemensamma aktiviteter. Från Växjö kommun deltar kommunstyrelsens ordförande, kommunstyrelsens 1:a vice ordförande och kommunstyrelsens 2:a vice ordförande, kommunchef och näringslivschef.

– När jobben blir fler och företagen trivs i Växjö ökar kommunens skatteintäkter och vi kan satsa mer på vår gemensamma välfärd som skola, omsorg och föreningsliv. Företagandet lägger grunden till välfärden, säger Andreas Olsson (C), vice ordförande kommunstyrelsen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons