Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kommunen startar tävling – ska stärka stadskärnans attraktivitet

Växjö • Publicerad 14 december 2021
Foto: Thea Karlsson

Kommunstyrelsen i Växjö beslutade i veckan att införa en årlig tävling som ska främja det lokala kulturlivet och höja attraktiviteten i Växjö city långsiktigt.

– Kultur och evenemang spelar en allt viktigare roll för att utveckla besöksnäringen och turismen i en kommun, samt öka trygghet och trivsel i stadskärnan. Att få en kontinuitet och jobba mer strategiskt inom det här området är viktigt, och vi ser att den här tävlingen kan bli en del i ett sådant långsiktigt arbete, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Det vinnande bidraget ska utses av en jury bestående av representanter från Växjö kommun och övriga intressenter.

Under tävlingens första år är fokus på muralmålning, det vill säga en målning som utgör en integrerad del av en byggnad, på en strategiskt utvald plats. Målningen ska skapas på en fasad i Växjö centrum.

Växjö kommun betalar en prispeng för det vinnande bidraget och materialkostnader som är relaterade till uppförandet av konstverket.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons