Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kommunen ”trivselsatsar” – ska rusta upp lekplatser och parker för 15 miljoner

Växjö • Publicerad 19 oktober 2021
Bilden är en genrebild och har ingenting med nyheten att göra.
Bilden är en genrebild och har ingenting med nyheten att göra.Foto: LENNART MÅNSSON

Lekplatser, parker, badplatser och övriga mötesplatser har använts flitigare än vanligt under pandemin, då aktiviteter utomhus blev ett rekommenderat sätt att träffa andra människor. Det har orsakat mer slitage än vanligt.

– Vi ökade på slitaget ganska ordentligt. Om vi hade tänkt att det här behöver vi åtgärda om fyra år så inser vi att vi redan är där nu, säger Malin Engström, chef för tekniska förvaltningen i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

Därför vill Växjö kommun nu tillsätta 15 miljoner kronor för att göra något åt slitaget. Kommunen kallar det för en ”trivselsatsning”.

– Vi byter brädor på bänkar, grusar upp, lagar lekplatser, målar, förstärker, underhållsmålar vid övergångsställen och cykelvägar och lagar småhål. Det är inga investeringar egentligen utan underhåll, säger Malin Engström till Smålandsposten.

Det formella beslutet om finansieringen är tänkt att klubbas på kommunfullmäktige den 19 oktober.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons