Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kommunens nya plan för Araby

Växjö • Publicerad 16 februari 2022
.
.Foto: Anna Nordström

Växjö kommunfullmäktige tog under tisdagen beslut om en strategisk stadsdelsplan för Araby. Planen omfattar fysisk, social och verksamhetsmässig planering för stadsdelen, men inga detaljer kring vilka aktiviteter som ska genomföras.

Planen består av fyra utvecklingsområden: en attraktiv stadsdel, en säker stadsdel, en aktiv och delaktig stadsdel samt en jämlik och jämställd stadsdel.

Annons

– Med den här planen som strategisk grund kan vi nu arbeta långsiktigt tillsammans med olika aktörer och organisationer i Araby. Vi behöver jobba gemensamt för att skapa delaktighet och trygghet i området och vi vet att samverkan är nyckeln för att lyckas vända utvecklingen i stadsdelen, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun.

För två år sedan genomfördes utredningen Hållbara Araby 2030 som bland annat innehöll en inventering av kommunens och andra intressenters insatser på Araby, erfarenheter från andra kommuners arbete med utsatta områden och en kort omvärldsanalys av relevant forskning kring arbete i utsatta områden.

För att ta fram planen har kommunen bland annat haft dialoger i mindre fokusgrupper med invånare, näringsidkare, föreningar och offentliga aktörer i Araby.

– Araby är en stadsdel med utmaningar, men här finns också fantastiska möjligheter och det är de vi nu ska ta tillvara på. Genom att kroka arm med invånare, näringsidkare, fastighetsbolag och föreningar kan vi tillsammans vända trenden och arbeta för att Araby ska bort från polisens lista med utsatta områden, säger Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons