1. Svenska
  2. العربية

Kommuntjänsteman misstänks för flera stölder

Växjö • Publicerad 19 januari 2022
Växjö kommun, Diakonicenter och Ulriksbergskyrkan väljer att öppna ett härbärge.
Växjö kommun, Diakonicenter och Ulriksbergskyrkan väljer att öppna ett härbärge.Foto: Oscar Appelgren

En kommuntjänsteman i Växjö, som praktiserar myndighetsutövning i sin yrkesroll, misstänks för tre stölder tillsammans med sin fru.

I samband med en handling i en matbutik ska de ska ha fyllt kundvagnen med varor och sedan inte betalat för allt. En anställd i matbutiken ska ha reagerat på hur frun ”roffat åt sig” en stor mängd chokladkakor i en shoppingkasse och den anställda valde att hålla koll på henne.

Kvinnan och mannen använde självutcheckning men ska bara betalat några hundralappar för de varor som mannen stoppat ner i en separat kasse. De andra varorna i den välfyllda kundvagnen betalade de inte för, vilket också fångades på butikens övervakningskamera.

En butiksansvarig ska i efterhand också ha kontrollerat två tidigare inköp och sett samma mönster där paret förde ut en välfylld kundvagn samtidigt som kvittona visade köp för en mindre summa.

Paret har nu åtalats för tre stölder under 2021. Butiken kräver skadestånd på drygt 6 600 kronor.

Båda två nekade inledningsvis till brotten. Någon vecka efter det första förhöret ska kommuntjänstemannen kontaktat polisen och erkänt alla brotten. Han tar på sig hela skulden och uppger att det var han som skött scanningen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.