Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Köpcenter öppnar i Växjö

Växjö • Publicerad 6 oktober 2021

I september har Vågen Köpcenter i Verkstadsgatan, i närheten av Grand Samarkand, öppnat. Verksamheterna på området har expanderat avsevärt på sista tiden och många nya butiker och restauranger har öppnat. Vågen Köpcenter har bland annat mattor, kosmetika, kläder och hushållsartiklar.

– Jag öppnade butiken här på begäran av kunder, eftersom området har blivit en stor kommersiell rörelse. Jag har arbetat med kommersiella investeringar i Växjö i tio år, och jag ser att den kommersiella rörelsen i Växjö växer betydligt. Jag förväntar mig att den kommer att matcha storstäderna när det gäller tillväxt kommersiellt efter tre år, säger Mohammed Aljanabi, ägare till butiken.

Annons

Hur förväntar du dig att verksamheten ska gå efter att restriktionerna kring coronapandemin hävs?

– Nästan alla branscher har drabbats av pandemin. Och naturligtvis var Sverige ett av de bästa länderna som hanterade pandemin, eftersom det inte infördes ett förbud till hundra procent. Detta räddade de flesta företag från konkurs i stor utsträckning. Nu förväntar jag mig att affären kommer att blomstra när regeringen har hävt restriktionerna. Därför har jag en plan på kort sikt att öppna mer än en filial i mer än en stad i Sverige.

Mohammed är investerare i flera affärsverksamheter i Växjö. Förutom Vågen Köpcenter har han en bilaffär och en biltvätt. Men han ser att den nya verksamheten med Vågen Köpcenter växer snabbare och generera mer försäljning.

– Jag har arbetat inom handel sedan jag var ung. Jag har arbetat i grönsaksaffärer, elektronikbutiker och andra, och jag brinner för affärer. Därför råder jag andra att öppna affärsprojekt. Men det är viktigt att studera projektet innan man påbörjar det. För att säkerställa framgången med det, säger Mohammed Aljanabi.

Den nya butiken innebär också nya jobb. Mohammed kommer att anställa två nya medarbetare och han har fem anställda för sina andra investeringar.

Foto: Privat
Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons