Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Koranen i fokus på ny utställning

Växjö • Publicerad 28 mars 2024
Illustrationer från koranen ställs ut i Växjö.
Illustrationer från koranen ställs ut i Växjö.Foto: Maha Nasser

Växjös muslimska samfund anordnar en utställning av den heliga koranen i en hall på Arabygatan 45 i Växjö, från 23 till 30 mars. Utställningen omfattar 65 målningar som illustrerar texter från den koranen. Utställningen syftar till att ge möjlighet att lära sig om islamiska traditioner och kultur. Dessutom erbjuder den gratis exemplar av den koranen till besökare, för att kunna utforska och förstå den på egen hand.

– Det är en utställning vars syfte är att förklara och klargöra för människor vad den heliga koranen är och att motbevisa rykten som försöker förvränga den. Idag öppnade vi dörrarna för det svenska samhället att komma och ställa sina frågor, få svar och ta en titt på utställningen som innehåller en mängd förklaringar och bilder om den koranen. Utställningen visar den koranen, dess mål och skälen till dess uppenbarelse. Några av verserna tolkas och en reglerna förklaras. Utstälningen går också igenom hur koranen organiserar och bidrar till allt som finns i våra liv, säger Bashar Garar, utställningsansvarig.

Annons

Växjös muslimska samfund är en nygrundad förening, med syfte att bidra till att öka barn och ungdomars medvetenhet, integrera dem i utbildnings- och kulturaktiviteter och främja integration.

Föreningen skydda ungdomar från att engagera sig i drog- och cannabismissbruk, kriminella verksamheter och andra illegala aktiviteter. Även om föreningen har en religiös karaktär så sysslar den med utbildnings-, kultur- och integrationsverksamhet.

Till exempel har jag precis avslutat en kurs i matematik och engelska för barn. Föreningen är ideell och än så länge finansieras föreningen av medlemmsavgifter, säger Khaled Deeb, föreningens vd.

Har ni en plan för kommande aktiviteter?

– Självklart blir det många aktiviteter. Till exempel kommer vi snart att arrangera ett firande med anledning av eid al-fitr. Efter det har vi en plan för att samarbeta med Sensus, Rädda Barnen, Studiefrämjandet och andra organisationer. Vi hoppas också att det blir ett samarbete mellan föreningen och Växjö kommun i förlängningen.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons