Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kortare köer för passen – men fortfarande stort intresse i Växjö

Växjö • Publicerad 22 januari 2023
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Under 2022 uppstod ett passkaos med långa köer för både fotografering och tillverkning. Men nu rapporterar polisregion Syd att köerna har blivit kortare och att det går att få ett pass i handen ungefär fyra veckor efter en godkänd passansökan.

Enligt bokningssystemet för passbokning i Växjö är intresset dock fortfarande stort och det är först om några veckor som det finns ett antal tider att välja mellan.

Annons

Polismyndigheten har utökat antalet bokningsbara tider på polisens expeditioner och receptioner. Under det sista kvartalet 2022 släpptes drygt 230 000 bokningsbara tider i polisregion Syd vilket är mer än dubbelt så många tider som ett normalår.

– Början av 2023 ser gynnsam ut för dig som vill ansöka om pass eller nationellt id-kort. Polisen i polisregion Syd kommer att ha samma höga tillgänglighet under våren som under hösten. Bokar du en tid nu i början av året kommer du ha ditt pass i god tid inför våren och sommarens resor, säger Jonas Eek, kommenderingschef för den särskilda händelsen Pass region Syd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons