Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kraftig brand i lägenhetshotell i Växjö

Växjö • Publicerad 23 januari 2021
Foto: Carl Carlert

Under natten till torsdagen utbröt en kraftig brand i ett lägenhetshotell på Annavägen i Växjö. Den ena delen av fastigheten fick brinna ner under dagen men räddningstjänsten har lyckats stoppa branden från att sprida sig vidare. Polisen har spärrat av platsen för en teknisk undersökning. Brandorsaken är inledningsvis oklar, men händelsen rubriceras initialt som mordbrand.

Enligt Växjö kommun fick 17 personer evakueras och de bor tills vidare på hotell.

Annons

– Vi kommer att möta upp personerna på Hotel Cardinal där de nu befinner sig. Vi kommer att se över vad de behöver för akut hjälp i form av boende, medicin och kläder som de inte fick med sig vid evakueringen. Vi vill även tacka Hotel Cardinal för det smidiga bemötandet från deras sida under natten när det här hände, säger Per Sandberg, förvaltningschef på förvaltningen arbete och välfärd.

De 17 personerna får bo kvar på hotellet över helgen och kommunen jobbar för fullt med att få fram nya boenden åt de som behöver.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons