1. Svenska
  2. العربية

Kraftigt ökad smittspridning i länet – fördubbling av antalet fall

Växjö • Publicerad 19 januari 2022
Foto: Mark Nordvall Hanlon

Smittspridningen i Kronobergs län fortsätter att öka kraftigt. Förra veckan fördubblades antalet fall i länet ytterligare en gång, från 933 till över 2000 och ökningen fortsätter även denna vecka, enligt Region Kronoberg.

– Även om vaccinen mot covid-19 fortsatt ger ett bra skydd mot att bli allvarligt sjuk så ökar antalet inneliggande patienter när smittspridningen är så hög som den är nu, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare i Kronoberg.

17 personer med covid-19 vårdas på sjukhus i länet, varav 3 patienter får intensivvård.

I Kronobergs län har 86,8 procent av den vuxna befolkningen vaccinerat sig med en dos och 84 procent med två doser. Av länets 16-17-åringar har 77 procent fått dos 1 och av 12-15-åringar har 62 procent fått dos 1.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.