Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Krav på munskydd återinförs

Växjö • Publicerad 12 december 2022
.
.Foto: JOHAN AXELSSON

I oktober fattade Region Kronoberg beslut om att ta bort munskyddskravet för primärvården, psykiatrin och för sjukhusens öppenvård. Beslutet baserades på ett lite lugnare covidläget i länet.

Nu ökar smittspridningen av covid-19 igen och därför återinförs munskyddskravet (source control) i primärvården, psykiatrin och öppenvården.

Annons

– Vi ser fler fall av covid-19 både nationellt och i Kronoberg, och antalet inneliggande patienter på våra sjukhus har också ökat de senaste dagarna. Därför behöver vi nu återinföra source control i primärvård, psykiatri och sjukhusens öppenvård, som under en period haft ett uppehåll i munskyddskravet, säger smittskyddsläkare Christian Blomkvist i en kommentar.

Munskydd ska användas vid patientnära arbete och i situationer där det inte är möjligt att hålla avstånd mellan varandra.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons