Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kräver ersättning efter mardrömstimme i flygplan: ”Allvarlig hälsorisk”

USA-resan fick sämsta tänkbara start när passagerarna behövde vänta i det 40-gradiga flygplanet i en timme. Nu kräver en Växjöbo ersättning för den ”allvarliga hälsorisk” som han utsattes för.
Växjö/Paris • Publicerad 12 augusti 2023
Genrebild
GenrebildFoto: PETTER ARVIDSON

En man från Växjö reste i juni från Köpenhamn med slutdestination USA:s östkust. Flygningen innebar dock en mellanlandning på Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris och där uppstod problem, enligt hans anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Växjöbon skriver i anmälan att flygplanets klimatanläggning var ur funktion och när planet inte lyfte på utsatt tid fick passagerarna sitta i kabinen i drygt 40 graders värme i cirka en timme.

Annons

”Temperaturen var så extremt hög att den utgjorde en allvarlig hälsorisk och jag anser att det var oansvarigt att låta passagerare kliva på planet under dessa förutsättningar”, står det vidare i anmälan. Enligt mannen har flygbolaget – Air France – bett om ursäkt via mejl men inte erbjudit någon ekonomisk kompensation.

Flygbiljetten från Köpenhamn till USA kostade cirka 4 500 kronor och Växjöbon anser att det vore rättvist att Air France återbetalade hälften av det beloppet som kompensation.

Det blir nu ARN som får granska ärendet och ta beslut i Växjöbons värmetvist med flygbolaget.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons