Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kreativ museiklubb för barn hålls på Smålands museum

Växjö • Publicerad 20 februari 2024
Klubben i full gång på museet.
Klubben i full gång på museet.Foto: Maha Nasser

Smålands museum organiserar Museiklubben, en verksamhet för barn som hålls i en och en halv timme en gång i månaden. Där träffar barnen aktivitetsledarna Alexandra Sternspits-Nylen och Peter Eriksson och gör olika saker. Gruppen börjar med att titta på utställningarna för att få inspiration. I lördags tittade barnen på utställningen ”Irma Kronlund – Ur gömmorna” och skapade sedan konstverk på duk i verkstaden tillsammans med Cecilia Aronsson från Hemslöjden Kronoberg.

– Ofta tittar vi lite på någon utställning också för att få inspiration och idag så tittar vi på den här utställningen om textil som hemslöjden har gjort. Den handlar om en kvinna som heter Irma Kronlund som designade mycket mönster, mattor och tyger. Och sen går vi in med barnen i vår pedagogiska verkstad och trycker på textil med hjälp av olika löv och andra saker så får de skapa själva utifrån det här temat. Vi kommer också att på tyg, säger Alexandra Sternspits-Nylen, en av aktivitetsledarna.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons