Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kronoberg får 39 miljoner för att hantera pandemins effekter

Kronoberg • Publicerad 16 februari 2022
Växjö lasarett ligger inte längre i stabsläge.
Växjö lasarett ligger inte längre i stabsläge.Foto: Mimmi Kungberg

Regeringen avsätter nära 2 miljarder kronor till riktade insatser för att hantera vårdköerna som uppstått på grund av den pågående pandemin. Drygt 39 miljoner kronor går till Region Kronoberg.

Regionen får bland annat använda medlet till sjukvårdsteam som besöker patienter i hemmet och samarbeten mellan regioner för att effektivisera vårdens resurser.

Annons

Hälso- och sjukvården har påverkats kraftigt av pandemin och tvingats ställa om sin verksamhet för att ta hand om covidsmittade och andra akuta och svårt sjuka patienter. Detta har lett till att ett stort antal patienter har fått sina undersökningar och behandlingar uppskjutna.

– Det är högt prioriterat för regeringen att stötta regionerna att beta av coronaköerna. Sammanlagt avsätts 6 miljarder kronor under 2022 som kan användas till att hantera de uppdämda vårdbehoven, varav dessa nära 2 miljarder som beslutas om nu går till riktade insatser för att hantera coronaköerna, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons