Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kronoberg öppnar upp för en fjärde vaccindos

Kronoberg • Publicerad 27 januari 2022
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Calle Rydqvist

Cirka 500 kronobergare erbjuds en fjärde dos vaccin mot covid-19. Detta enligt Folkhälsomyndighetens nya rekommendation om att vuxna personer med allvarlig immunbrist ska erbjudas en fjärde vaccindos. Dosen kan tas tre eller fyra månader efter grundvaccineringen med första, andra och tredje dosen.

Region Kronobergs vaccinationssamordnare Marie Jadner säger till Smålandsposten att cirka 500 kronobergare kommer bjudas in för att få fjärde dosen.

Annons

– Vi kommer skicka ut ett informationsbrev till de patienter som är berörda. De kommer att bli vaccinerade på sin vårdcentral.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons