Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kronoberg rödlistas av Norge

Kronoberg • Publicerad 9 augusti 2020
.
.Foto: NILS JAKOBSSON

Den norska regeringen har uppdaterat sina reseråd. De öppnar upp för resande från fyra nya svenska regioner men väljer samtidigt att rödlista två regioner, Skåne och Kronoberg.

Norge har valt att rödlista Kronoberg på nytt eftersom antalet smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna har överskridit gränsen som är satt på 20. Att Kronobergs län är rödlistat från och med den 8 augusti innebär att det är krav på karantän för den som reser från regionen till Norge. Kronobergarna måste sitta i karantän i tio dagar efter att ha kommit till Norge.

– Den här utvecklingen bekräftar det som hela tiden varit regeringens budskap: både smittsituationen och lokala restriktioner kan ändra sig snabbt. Alla som funderar på att resa utomlands bör tänka igenom det på nytt och sätta sig in i situationen i landet de ska resa till, säger den norska utrikesministern Ine Eriksen Søreide.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons