Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kronprinsessparet besöker Kronoberg

Växjö • Publicerad 13 oktober 2021
Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungliga Hovstaterna.
Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungliga Hovstaterna.

Om en vecka, fredagen den 15 oktober, besöker Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Kronoberg. De ska uppmärksamma lokala insatser i pandemins spår.

I Växjö kommer de att möta representanter från bland annat Region Kronoberg, Växjö-, Ljungby- och Alvesta kommun samt företagsrepresentanter från länet.

Annons

Under dagen ska de besöka Högåsens särskilda äldreboende i Alvesta, de ska äta lunch med landshövding Maria Arnholm, besöka Södras huvudkontor i Växjö samt avsluta på Vida Arena. Där ska de prata om hur idrotten påverkats av pandemin, från bredd till elit.

Här är hela programmet:

• Under förmiddagen besöks Alvesta, Högåsens särskilda äldreboende, där smittan först slog till i länet. Personal berättar om sina erfarenheter.

• Lunch och möte med landshövding Maria Arnholm som värd. Genomgång av lägesbild Kronoberg – hur pandemin har påverkat länet och vilka lärdomar vi drar av den. Representanter från kommuner, Region Kronoberg och näringsliv deltar. Teatergruppen Ensemble Cor uppträder.

•Under eftermiddagen görs besök på Södras huvudkontor i Växjö. Södra berättar om hur pandemin påverkat verksamheten och Kronprinsessparet får också höra berättelser om hur några mindre företag i länet har agerat för överleva under pandemin.

• Besöket avslutas på Vida Arena och med frågan hur idrotten påverkats av pandemin, från bredd – till elit.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons