1. Svenska
  2. العربية

Kund greps i Växjöbutik – hade gjort ett bälte med exklusivt kött

När väktaren stoppade kunden upptäcktes att han bar ett bälte av plastpåsar innanför jackan. Påsarna var fyllda med entrecote och ryggbiff.
Växjö • Publicerad 14 november 2022

På tisdagskvällen fattade en civilklädd väktare på Willys på Teleborg misstankar mot en kund som befann sig vid köttdisken. Väktaren såg när kunden plockade på sig köttförpackningar och hon följde efter när han lämnade butiken utan att köpa något.

Utanför kassorna ingrep väktaren och hon upptäckte då att mannen bar ett bälte av hopknutna plastpåsar under jackan. Plastpåsarna var fyllda med entrecote och ryggbiff till ett värde av cirka 1 700 kronor.

Polisen ryckte ut till butiken och när mannen – en 40-årig Växjöbo – förhördes erkände han stölden direkt. Han berättade att han ”inte fick plats med fler bitar” och tanken var att han skulle sälja köttet vidare eftersom han behövde pengar.

Redan på onsdagen – dagen efter händelsen – skickade åklagaren in stöldåtalet mot 40-åringen till Växjö tingsrätt.

Bältet med plastpåsar som 40-åringen hade på sig vid stölden. Foto från polisens förundersökning
Bältet med plastpåsar som 40-åringen hade på sig vid stölden. Foto från polisens förundersökning
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.