Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kungsgrillen fortsätter expandera

Växjökrögaren Ahmed Alqadomi som driver Kungsgrillen fortsätter att expandera. Inom kort utökas restaurangen på Norra Järnvägsgatan med ännu en våning.
– Vi mer än fördubblar restaurangytan. På övervåningen blir det också festsal med rum som går att förboka.
Växjö • Publicerad 4 februari 2021
Kungsgrillen mer än fördubblar sina lokaler på Norra Järnvägsgatan. Serveringen och festlokalen på övervåningen är tänkt att öppna framåt mars, säger ägaren Ahmed Alqadomi.
Kungsgrillen mer än fördubblar sina lokaler på Norra Järnvägsgatan. Serveringen och festlokalen på övervåningen är tänkt att öppna framåt mars, säger ägaren Ahmed Alqadomi.Foto: David Färdigh

Sedan entreprenören Ahmed Algadomi öppnade Kungsgrillen i Växjö för sju år sedan har han stadigt utökat verksamheten och öppnat fler restauranger. Totalt finns Kungsgrillen nu på åtta platser. Precis övriga restaurangägare har han drabbats hårt av coronakrisen, men viljan att växa och vidareutveckla konceptet finns kvar.

– Jag känner mig väldigt besviken över att branschen inte fått mer hjälp av staten. Det går alldeles för långsamt. Men samtidigt tror jag på en ljusning efter coronapandemin och vågar satsa vidare.

Annons

I dagarna tar Ahmed nästa steg när han bokstavligen talat sneglar uppåt. Kungsgrillen på Norra Järnvägsgatan ska utökas med ännu en våning.

– Vi kommer renovera övervåningen och räknar med att öppna där framåt mars. Det gör att vi går från cirka 200 till 500 kvadratmeter. Mer än en fördubbling av serveringsytan!

Övervåningen kommer dels användas som restauranglokal, dels som festvåning.

– Vi kommer ha tre särskilda rum som går att förboka, bland annat till konferenser och som lokaler till födelsekalas och familjefester. Det blir en lyxig och trevlig inredning som har det där lilla extra.

Med ett gott samarbete med fastighetsägaren Edberg Fastigheter och ett bra läge intill stationsområdet och det nya kommunhuset tror Ahmed på stora framtidsmöjligheter för restaurangen på Norra Järnvägsgatan.

– Det kommer vara mycket folk i rörelse här. Trottoarerna ska breddas och till sommaren satsar vi på uteservering. Kungsgrillen blir en viktig mötesplats där folk både kan äta lunch och fika. Tanken är att kunna ha öppet större delen av dygnet framöver.

Expansionen på Norra Järnvägsgatan är inte den enda nyheten som Ahmed har på gång under 2021.

– Jag vill inte avslöja för mycket, men vi tittar just nu på två andra projekt. Snart kommer Kungsgrillen finnas på ännu fler platser i Växjö.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons