Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kvinna blev svårt skadad vid hundattack – pågick i tio minuter

Växjö • Publicerad 10 februari 2022
.
.Foto: MAXIM THORÉ

En hundägare har åtalats för vållande till kroppsskada efter att hennes hund slitit sig loss från kopplet och gått till attack mot en kvinna som var på skogspromenad på en mindre i ort i Växjö kommun i höstas.

Enligt åtalet ska attacken ha pågått i cirka tio minuter och offret har uppgett att ägaren stod ”som fastfrusen” en bit bort. Den attackerade kvinnan fick föras till sjukhus med kraftiga sårskador.

Annons

Hunden ska ha bitit kvinnan, som föll till marken, ett stort antal gånger på kroppen. Till slut lyckades ägaren kasta en jacka över hunden och trä på kopplet. Hundägaren har uppgett att hon försökte få tag i sin hund men att hon inte lyckades.

Kvinnan som attackerades av hunden blev sjukskriven under hösten och har uppgett att hon har haft mardrömmar och mått psykiskt dåligt efter det inträffade.

Hunden avlivades efter händelsen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons