Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Kvinna uppgav felaktiga uppgifter - ska betala tillbaka 210 000 kronor

Kvinnan som är i 40-årsåldern bedöms nu som återbetalningsskyldig. Kvinnan har erhållit underhållsstöd och bostadsbidrag från Försäkringskassan på felaktiga grunder. Efter att ha uppgett att hennes civiltillstånd varit ensamstående trots att mannen bott kvar i lägenheten.
Växjö • Publicerad 1 augusti 2022

Kvinnan uppgav till Försäkringskassan att hon och mannen skiljt sig och flyttat ifrån varandra. Paret som har gemensamma barn fick beviljat underhållsstöd då de uppgett att de brutit sitt samboskap. Kvinnan erhöll bostadsbidrag för elva månader och underhållsstöd för perioden mars 2018 till mars 2021.

När kvinnan tog över parets lägenhet ensam uppfattade hyresvärden aldrig det som att mannan flyttat ut. Mannen fick även sin post skickad till adressen där kvinnan var skriven.

Annons

Mannen var under tiden folkbokförd i en annan lägenhet tillsammans med 14 andra män. Lägenheten där 14 stycken män skrivit sig var en tvåa med kokvrå. Enligt kontraktsinnehavaren ska det enbart varit han själv som bott i lägenheten under perioden.

Enligt krav från Försäkringskassan har kvinnan blivit återbetalningsskyldig till ett belopp på omkring 210 000 kronor, då bostadsbidrag och underhållsstöd utbetalats på felaktiga grunder. Paret har fortsatt leva i samboskap och har då inte rätt till de summor som utbetalats.

Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild.Foto: JOHANNA LUNDBERG
Moa RisbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons