1. Svenska
  2. العربية

Kvinna utsatt för misshandel i centrum – fick hjälp på salong

Växjö • Publicerad 9 november 2022

Vid fyratiden på fredagseftermiddagen ryckte polisen ut till Båtsmanstorget i Växjö centrum efter att man fått larm om en misstänkt misshandel.

– Vi är på plats just nu och utreder vad som har hänt. Enligt mina uppgifter har personalen på en salong vid Båtsmanstorget uppmärksammat en kvinna utanför som skrek och behövde hjälp. Personalen tog hand om kvinnan inne på salongen, berättade Kim Hild vid polisens ledningscentral i Malmö.

Enligt Kim Hild ska kvinnan ha uppgett att hon har blivit slagen i huvudet.

– Det ska inte ha funnit någon misstänkt gärningsperson kvar på platsen och ingen ambulans har budats till platsen. Det är rubricerat som misshandel men jag vet inte mer i nuläget, fortsätter Kim Hild.

Vid sextiden på kvällen fanns det en misstänkt gärningsperson i ärendet. Enligt polisen är det en man i 25-årsåldern som misstänks ha varit våldsam mot kvinnan på Båtsmanstorget. Han var mycket berusad och togs om hand av polisen, men han släpptes senare på fri fot.

En ambulans var på platsen men kvinnan ska ha avböjt vård.

Foto: Agnes Aronsson
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.