Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Läkare misstänks för grovt bokföringsbrott

Växjö • Publicerad 11 januari 2023
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: clifford johansen

En läkare i Växjö misstänks för grovt bokföringsbrott efter att Skatteverkets revision visat på omfattande brister. Intäkter på minst 5,1 miljoner kronor bokfördes för sent.

”NN (läkaren) har åsidosatt bokföringsskyldigheten genom att underlåta att löpande bokföra uppkomna affärshändelser”, konstaterar åklagare vid Ekobrottsmyndigheten enligt Smålandsposten.

Läkaren åtalas för grovt bokföringsbrott i ett av hans bolag. Han misstänks också för bokföringsbrott i ett annat bolag tillsammans med sin hustru. Bolagen hyr ut läkartjänster till digitala vårdgivare.

Åklagarens nyckelvittne är enligt Smålandsposten en kvinna som skulle sköta bolagens bokföring. Hon åtalades själv nyligen för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott i bokföringsfirman och riskerar ett tioårigt näringsförbud.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons