Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Länets villor förbrukar minst el i landet

Kronoberg • Publicerad 24 februari 2022
Foto: Nadia Hagberg

Villor i Kronoberg förbrukar minst el i hela landet, enligt statistik från Energimyndigheten som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har sammanställt.

– Efter en vinter med skyhöga elpriser har många i Kronoberg blivit medvetna om att energiförbrukningen kan ha stor betydelse för den egna boendeekonomin. Om de höga elpriserna håller i sig kan det göra hus med ineffektiva värmesystem svårare att sälja framöver. Nyproducerade bostäder bör samtidigt bli mer attraktiva för bostadsköpare, eftersom de ofta har en lägre elförbrukning, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Annons

Villorna i Kronoberg använder i snitt 8 600 kWh el per år, vilket innebär att villorna i länet ha den lägsta elanvändningen i Sverige. Genomsnittet i landet ligger på 12 000 kWh och i Stockholm har villorna den högsta elanvändningen med en genomsnittlig förbrukning på 15 400 kWh per år.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons