Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Länstrafiken får nästan 51 miljoner i coronastöd

Kronoberg • Publicerad 19 december 2021
Länstrafiken Kronoberg.
Länstrafiken Kronoberg.Foto: Annika Niquet

Trafikverket ersätter Länstrafiken Kronoberg med nästan 51 miljoner kronor. Stödet ska användas för att undvika att människor trängs på bussar och tåg.

Under åren 2020 och 2021 har Länstrafiken Kronoberg tappat många miljoner i omsättning. Enligt prognos väntas ett underskott på totalt 120 miljoner kronor, rapporterar Smålandsposten.

Annons

För 2020 landade man på minus 60 miljoner kronor. Då ingick ett statsbidrag på 45 miljoner kronor för minskade intäkter.

Under nuvarande år har resenärerna sakteligen börjat komma tillbaka i varierande takt, men prognosen pekar på 59 miljoner kronor back.

– Vi fick uppdraget att bibehålla trafiken för att minska smittspridningen och det har vi verkligen gjort, vi har kört varenda tur, säger Pär Welander som är trafikdirektör på Länstrafiken Kronoberg, till Smålandsposten.

Förlusten beror på ett minskat resande i samband med pandemin samt färre antalet betalande resenärer när framdörrarna varit stängda.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: Två månader för två kronor

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i 2 månader för endast 2 kronor.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons