1. Svenska
  2. العربية

Larm om hot och våld på LSS-boende i Växjö

Växjö • Publicerad 11 januari 2023
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: CARL SANDIN

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, fick i mitten av december in ett klagomål som gällde ett privatägt LSS-boende i Växjö kommun. En man som bor i en av lägenheterna anklagas för att vara hotfull och våldsam. Enligt anmälan hotar han både personalen och andra boende och det finns även uppgifter om att han använt en stekpanna mot en av dem.

Smålandsposten rapporterar att anmälaren beskriver det som att alla andra som bor där är rädda för honom och att de inte vågar vara i det gemensamma allrummet eftersom de är rädda för att han ska komma dit och ”skrika och kasta saker”.

”Han behöver en annan sorts hjälp och de andra boende behöver få vara trygga i sina hem. Personalen ska inte heller behöva vara rädda när de jobbar där”, står det i anmälan.

LSS-boendet drivs på entreprenad åt Växjö kommun och kommunen kommer nu titta på vad de har gjort tidigare och vad de behöver sätta för handlingsplan framåt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.