Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Lauber (S) om skottlossningen i Växjö: ”Jag blir arg att detta händer”

Växjö • Publicerad 28 augusti 2023

Halv åtta på torsdagskvällen inträffade en skottlossning på Arenastaden i Växjö. En person blev allvarligt skadad och polisen söker efter misstänkta gärningspersoner.

– Det är förfärligt och helt oacceptabelt att det händer skottlossning på våra gator. Jag blir arg att detta händer och nu måste polisen få göra sitt arbete i lugn och ro, säger Malin Lauber (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Annons

Kommunens säkerhetsavdelning har kontakt med polisen och fältarbetare arbetar med trygghetsskapande.

– Kommunen har rutiner och det känner jag mig trygg i. Många barn och elever var på olika aktiviteter på Arenastaden. De har säkert frågor och är oroliga i dag. Därför är det viktigt att lärare och mentorer är redo för att svara på deras frågor, säger Malin Lauber som tycker att man varken ska behöva bevittna eller vara utsatt för skjutningar i Växjö.

– Det är viktigt att vi inte spekulerar för vi vet inte upprinnelsen till det hela.

Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.
Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.Foto: Elvedin Basic
Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons