Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Lauber toppar listan – Socialdemokraterna bjuder på få skrällar

Växjö • Publicerad 24 november 2021
Malin Lauber (S).
Malin Lauber (S).Foto: David Färdigh

Valberedningen för Socialdemokraterna i Växjö har nu presenterat sitt förslag på listan inför valet till kommunfullmäktige nästa år. Malin Lauber, i dag kommunalråd i opposition, blir partiets toppkandidat.

– Vi i valberedningen bedömer att det finns ett starkt stöd för Malin Lauber bland partiets medlemmar, som förstanamn. Hon har redan i dag den positionen och vi hoppas att hon efter valet får ta klivet upp och bli kommunstyrelsens ordförande, säger Carl-Olof Bengtsson, sammankallande i valberedningen.

Annons

Listan kommer att antas vid ett medlemsmöte på torsdag. Malin Lauber säger följande om valberedningens förslag:

– Jag är oerhört stolt över att bli föreslagen och jag hoppas att jag även får medlemmarnas förtroende. Tillsammans med alla andra socialdemokrater i Växjö är jag beredd att jobba hårt för att se till att det blir en socialdemokratisk valvinst i kommunen. Efter snart 16 år med moderatlett styre ser vi att lärare och elever inte får de förutsättningar de behöver för att lyckas och hur äldreomsorgen till stora delar har privatiserats. Samtidigt ser vi att stora resurser bara läggs på hög. Skattepengar som ska användas till välfärden borde också användas till det, inte läggas på hög. Men för att få till den förändringen behövs ett maktskifte. Växjöborna förtjänar bättre, säger Malin Lauber, kommunalråd i opposition.

I faktarutan nedan ser ni hela topp tio.

Fakta

Socialdemokraternas topp tio i Växjö

1. Malin Lauber

2. Tomas Thornell

3. Julia Berg

4. Martin Edberg

5. Rose-Marie Holmqvist

6. Otto Lindlöf

7. Martina Forsberg

8. Per Jodenius

9. Arijeta Reci

10. Hugo Hermansson

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons