Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Lektioner stoppas på grund av covid-19

Växjö • Publicerad 13 januari 2022
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: MATHIAS BERGELD

Undervisning i moderna språk där elever från olika skolor blandas kommer från och med den 12 januari inte att genomföras, det meddelar Växjö kommun i ett pressmeddelande. Åtgärden vidtas för att hålla nere smittspridningen på Växjös grundskolor.

– Vi har idag en allmän utbredd smittspridning av covid-19 i Sverige och i vår kommun. När elevgrupper från olika skolor blandas för gemensam undervisning, till exempel i moderna språk, ökar risken för smittspridning mellan skolor. Som en del i förebyggande insatser för minskad smittspridning behöver vi därför fatta beslutet, säger Anders Elingfors, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Annons

Beslutet gäller från den 12 januari till den 31 januari 2022.

Skolornas rektorer har nu i uppdrag att tillgodose elevernas rätt till undervisning i moderna språk på annat sätt.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons