1. Svenska
  2. العربية

Man blev utpressad av 15-åring – hotades att bli anmäld för våldtäkt

Växjö • Publicerad 14 november 2022
Arkivbild
ArkivbildFoto: Tomas Löwemo

En 15-årig tjej har åtalats för utpressning. Hon ska i augusti i år ha hotat att anmäla en man för våldtäkt om han inte betalade 30 000 kronor till henne. På så sätt ska hon ha förmått mannen att lämna sitt bankkort och kod till henne varpå hon tog ut 10 000 kronor från hans bankkonto.

Flickan och mannen ska ha kommit i kontakt med varandra via en sexsajt. De kom överens om att träffas och ha sex. De tog sig till ett skogsområde i Växjö där 15-åringen tog bilder på mannen efter att ha bundit hans armar med en sladd. Mannen har uppgett att 15-åringen ska ha sagt att hon var 14 år och att hon skulle anmäla honom för barnvåldtäkt, om han inte betalade henne 30 000 kronor.

Flickan tog ut 10 000 kronor i en bankomat på Norremark men när hon försökte ta ut mer pengarna gick inte det eftersom kontot hade spärrats vid det första stora uttaget.

Mannen yrkar skadestånd på 10 000 kronor för pengarna hon tog ut. Tjejen erkänner brott och har uppgett att hennes plan varit att pressa mannen på pengar genom att hota om barnvåldtäkt. Hon har berättat för poliser att det var lätt för henne att lura mannen eftersom ”han verkade jätteoskyldig”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.