Annons
  1. Svenska
  2. Svenska

Man blottade sitt kön för grannen under tumult – frias

Växjö • Publicerad 5 juni 2024
En lagbok.
En lagbok.Foto: MAXIM THORE

En medelålders man åtalades nyligen för sexuellt ofredande efter att förra året knackat på hos sin granne för att enligt honom låna en cigarett av henne. Mannen var iklädd en morgonrock utan något plagg under.

Kvinnan vägrade öppna dörren och kontaktade sina familjemedlemmar som åkte hem till henne för att hjälpa till. Enligt kvinnan har mannen vid flera tidigare tillfällen varit närgången, aggressiv och hotfull mot henne. När familjemedlemmarna kom till bostaden uppstod stort tumult utanför lägenheten där mannen med morgonrocken ska ha slängt en stol mot kvinnans bror som svarade med att brotta ner och hålla fast mannen i väntan på polis.

Annons

I samband med den situationen ska mannens morgonrock glidit upp och hans kön blottades.

Mannen åtalades för sexuellt ofredande men frias nu eftersom det enligt tingsrätten inte är bevisat att mannen ”avsiktligen” blottade sig för kvinnan när han blev nerbrottad.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons