Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Man döms till fängelse för olaga förföljelse – jagade kvinna på sms och sociala medier

Växjö • Publicerad 12 juni 2024
Genrebild.
Genrebild.Foto: MAXIM THORE

En Växjöbo i 25-årsåldern har dömts till tre månaders fängelse för olaga förföljelse mot en kvinnan. Det var under de första månaderna i år som mannen ska ha överträtt kontaktförbud vid ett stort antal tillfällen genom sms, mms och meddelanden på Facebook Messenger samt ett handskrivet brev vid kvinnans bostad. Han har också försökt ringa kvinnan ett antal gånger och kontaktat hennes dotter via sociala medier för att komma i kontakt med kvinnan.

Kvinnan har uppgett att de två tidigare hade träffats i tre månader och att hon var rädd för honom. Hon har uppgett att det känts obehagligt och jobbigt med mannens återkommande kontaktförsök via sms.

Annons

Kvinnan har berättat att det kändes som mannen hade koll på henne och att det påverkat henne så pass att hon bytte arbetstider och ändrade livsstil.

Mannen ska också betala 20 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons