Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Man i 70-årsåldern död efter frontalkrock

Kronoberg
Publicerad 28 januari 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Pernilla Rudenwall

En man i 70-årsåldern har avlidit efter frontalkrocken på riksväg 23/37 i Uppvidinge kommun i tisdags.

Två personbilar kolliderade i närheten av trafikplats Nottebäck efter att mannens påkopplade husvagn av okänd anledning börjat vobbla. Han ska ha tappat kontrollen över fordonet och kommit över i mötande körbana där han frontalkolliderade med en annan bil.

Annons

Mannen i 70-årsåldern fördes till sjukhus med livshotande skador och under torsdagen meddelade polisen att han har avlidit.

De två personer som satt i den andra bilen ska ha klarat sig utan allvarligare fysiska skador.

Det är det andra dödsfallet efter olyckor i länet den här veckan. En stund innan frontalkrocken välte en skåpbil i höjd med sjön Juven i Uppvidinge kommun. En man i 55-årsåldern hamnade under bilen och avled av sina skador samma dag.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons