Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Man i 80-årsåldern kontaktad av bedragare

Växjö • Publicerad 15 januari 2023
Foto: Tomas Löwemo

En man född 1940, bosatt i Växjö, blev för ett par veckor sedan kontaktad av en bedragare.

Mannen fick ett sms där någon utgav sig för att vara från ett företag som tackade för mannens köp av en telefon. Det stod också att mannen skulle debiteras nästan 6 500 kronor och om han hade ytterligare frågor skulle han ringa ett specifikt telefonnummer.

Annons

Eftersom han inte handlat där ringde mannen till numret och fick prata med en man som uppgav att telefonen levererats till en person i Stockholm. Mannen uppgav att de kunde lösa problemet och att företaget skulle stå för kostnaden men för att det skulle funka skulle mannen logga in med bank-id eller dosa.

När mannen i 80-årsåldern meddelade att han inte hade bank-id avslutades samtalet.

Det är ett vanligt förekommande sätt för bedragare att försöka lura personer på. De uppger att ett köp gjorts eller tjänst beställt och för att lösa problemen krävs inloggning med bank-id. Polisen varnar för att gå på bedragarnas bluff eftersom de kan komma åt bankkonton och göra överföringar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons