Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Man misshandlade granne med slag, sparkar och strypgrepp – efter tjafs om tvättid

Växjö • Publicerad 8 februari 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: KRISTER ANDERSSON

I början av mars förra året blev en ung man misshandlad av en granne i 25-årsåldern utanför deras lägenhetshus i ett bostadskvarter i centrala Växjö. Nu har grannen, en 26-årig man, dömts.

De två männen ska ha mötts när 26-åringen skulle slänga soporna. Grannen har uppgett att 26-åringen tittade argt på honom och när han frågade vad han ”stirrade på” gick 26-åringen till attack.

Annons

Den nu dömde mannen ska ha tagit sats mot en bilhuv och hoppat på grannen som föll till marken. Därefter utdelade han flera knytnävsslag och sparkar, tog strypgrepp samt släpade grannen ”längs med marken”.

26-åringen har uppgett att han fortfarande var arg på grannen efter att de tjafsat om en tvättid en månad tidigare. Han kände sig felaktigt behandlad av sin granne i samband med bråket om tvättstugan.

Mannen döms till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Han ska också betala drygt 7 000 kronor till grannen i skadestånd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons