Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Man misshandlades i Växjö när tre pojkar försökte råna honom på pengar

Tre pojkar mellan 13 och 15 år försökte råna en man på pengar. När mannen vägrade överföra pengar till dem misshandlades han med sparkar och slag. Polisen var snabbt på plats och kunde gripa två av de tre pojkarna.
Växjö • Publicerad 24 februari 2023

Vid 14-tiden på onsdagseftermiddagen larmades polisen till Liedbergsgatan i Växjö efter att tre pojkar försökte råna en man i 20-års åldern på pengar.

Pojkarna, som är mellan 13 och 15 år gamla, försökte förmå mannen att överföra pengar till dem, vilket han vägrade att göra. Mannen blir då misshandlad av pojkarna, som bland annat sparkar på honom när han ligger ner på gatan.

Annons

– Polisen är snabbt på plats och lyckas gripa två av de tre gärningsmännen. Den tredje pojken hann lämna platsen men vi vet genom vittnesuppgifter vem det är. Vi har identiteten på honom, men vi har inte honom fysiskt. Han är i nuläget inte frihetsberövad, säger Tim Christensson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö vid klockan 20.30 på onsdagskvällen.

Polisen fortsätter att jobba med ärendet under kvällen. De två pojkarna som greps, släpptes senare efter beslut från åklagare.

– I och med att de är under 18 år är det nu upp till socialtjänsten om barnen ska bli föremål för dem eller om polismyndigheten ska överlämna dem till sina vårdnadshavare, säger Tim Christensson.

Pojkarna är misstänkta för försök till rån. Mannen i 20-års åldern blev omplåstrad av ambulanspersonal på plats och behövde inte uppsöka ytterligare sjukhusvård.

Tre pojkar misshandlade en man på Liedbergstatan i Växjö efter att han vägrade överföra pengar till dem. Polisen var snabbt på plats och kunde gripa två av pojkarna.
Tre pojkar misshandlade en man på Liedbergstatan i Växjö efter att han vägrade överföra pengar till dem. Polisen var snabbt på plats och kunde gripa två av pojkarna.Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten, Montage
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons