1. Svenska
  2. العربية

Man misstänks för grov misshandel på kvinna – framför deras barn

Växjö • Publicerad 4 januari 2023
Foto: Nils Lindgren, Smålandsposten

En man i 25-årsåldern har åtalats för grov misshandel, grovt barnfridsbrott och grov fridskränkning efter att ha misshandlat en kvinna som han har haft en relation med.

I november ska mannen enligt stämningsansökan ha tagit tag i och dragit kvinnan i håret, kastat henne på en säng, slagit henne i ansiktet och även sparkat henne i ansiktet och på kroppen när hon låg på golvet.

”Brottet bör bedömas som grovt då NN (Gärningsmannens namn) visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att utöva upprepat kraftigt våld mot bl.a. XX (Kvinnans namn) huvud när hon låg ner på marken.

Misshandeln ska ha bevittnats av mannen och kvinnans gemensamma barn. Eftersom åklagaren anser att mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet vid misshandeln är brottsrubriceringen grovt barnfridsbrott.

Mannen erkänner misshandel av normalgraden men förnekar barnfridsbrott.

Mannen har också åtalats för grov fridskränkning mot kvinnan mellan januari 2018 och oktober 2022. Han ska bland annat ha dödshotat henne, tryckt in sin tumme i hennes mun, tryckt hennes huvud mot ett badrumsskåp och skakat hennes huvud samt utdelat en spark i magen på kvinnan. Han ska i april i år också ha skickat meddelanden och fotografier med hot om att kasta en större sten på fönstret till kvinnans bostad. Samtidigt befann han sig utanför bostaden. Mannen erkänner grov fridskränkning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.