Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Man och kvinna misshandlade i Växjö – man i 20-årsåldern gripen

Växjö • Publicerad 28 november 2022
Polispatruller på plats på Araby.
Polispatruller på plats på Araby.Foto: Carl Carlert

Två personer ska under måndagseftermiddagen ha blivit misshandlade i sin bostad på Vänortsvägen i Växjö. Enligt polisens ledningscentral ska tillhygge ska ha använts i samband med händelsen.

– Det rubriceras som grov misshandel och två personer är förda med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart i nuläget, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Annons

Det är en kvinna i 25-årsåldern och en man i 30-årsåldern som förts med ambulans till sjukhus. Polisen inledde direkt sökandet efter de två personerna som tog sig in i lägenheten. Under eftermiddagen kunde en av de gripas, en man i 20-årsåldern.

– Han kunde gripas efter utredningsåtgärder i ärendet. Mannen är nu misstänkt för grov misshandel. Mer än så kan jag inte säga så länge den andre gärningsmannen är på fri fot, säger Kim Hild.

Det ska röra sig alltså om två gärningspersoner som har tagit sig in i bostaden, misshandlat paret med något slags verktyg och därefter lämnat platsen innan polisen kom fram.

En av de drabbade kontrollerades för eventuella invärtes skador på sjukhuset. Både den kvinnan i 25-årsåldern och mannen i 30-årsåldern var talbara efter händelsen och har under kvällen hörts av polis.

Larmet om misshandeln kom in vid klockan 14.25.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons