Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Man sköt tre män i Växjö med ett antal skott – åtalas för flera brott

Växjö • Publicerad 17 februari 2022
Polisen spärrade av bostaden efter skottlossningen.
Polisen spärrade av bostaden efter skottlossningen.Foto: Carl Carlert

En 27-årig man har åtalats för grov misshandel, grovt olaga hot, vapenbrott och vapensmuggling efter att ha skjutit tre personer i en bostad på Hovshaga i Växjö. Händelsen inträffade den 8 januari i år.

Han ska ha skjutit med ett licenspliktigt vapen. En kula träffade en man i nacken, fem kulor träffade en annan man på armen respektive ryggen och två kulor träffade en tredje man i bakhuvudet respektive ryggen. 27-åringen misstänks också ha slagit en av de skjutna med ett knogjärn i huvudet.

Annons

Tidigare under kvällen ska den misstänkte gärningsmannen ha varit i lägenheten tillsammans med fyra andra personer. Mannen ska ha hamnat i bråk med de övriga personerna i bostaden, lämnat och därefter återvänt beväpnad. De skjutna männen ska ha fått smärtor och sårskador efter händelsen.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen varit livsfarlig och då NN (Gärningsmannens namn) visat särskild hänsynslöshet eller råhet”, står det i stämningsansökan.

Mannen åtalas också för grovt olaga hot efter att i samband med skjutningen ha siktat mot två andra män med vapnet.

27-åringen ska ha haft en revolver av fabrikat Zboria Profi kaliber 4 mm och över 260 skarpa kulpatroner. Han misstänks också för vapensmuggling eftersom han inte anmält vapnet till tullbehandling i samband med införsel till Sverige via tåg från annat land.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons