Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Man trängde sig in i bostad och rånade kvinna – polisen söker efter gärningsmannen

En kvinna blev under torsdagskvällen utsatt för ett rån i sin bostad på Araby i Växjö. Enligt polisen trängde sig en man in i hennes hem, hotade henne och tog med sig värdesaker.
Växjö • Publicerad 20 december 2022

Här saknas innehåll

– Vi genomför en rad utredningsåtgärder och man har säkrat en hel del spår på platsen, säger Tim Christensson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Det var vid halv sextiden på torsdagskvällen som polisen fick ett larm om ett rån på en adress på Araby i Växjö. En gärningsman hade trängt sig in i bostaden hemma hos en kvinna, hotat henne och tagit med sig värdesaker. I samband med detta uppstår det också våld. Enligt polisen behövde kvinnan inte uppsöka läkarvård.

Annons

Händelsen är rubricerad som rån och grovt hemfridsbrott. Gärningspersonen var inte maskerad vid brottet och är fortfarande på fri fot.

– Vi har genomfört förhör och dörrknackningar i bostadshuset. Vi har goda förhoppningar på att kunna identifiera en gärningsperson, säger Tim Christensson.

Vad det var för gods gärningspersonen fick med sig från bostaden ville polisen inledningsvis inte gå ut med. Sent på torsdagskvällen meddelade polisens presstalesperson i region syd att det handlar om en spelkonsol, ett Playstation.

Vid 01-tiden på natten till fredagen är ingen person frihetsberövad.

Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Elvedin Basic
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons