Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Många bedragare aktiva i länet: ”Stort tryck”

Växjö • Publicerad 27 november 2023
Polisen varnar för bedragare som försöker lura till sig pengar.
Polisen varnar för bedragare som försöker lura till sig pengar.Foto: ADAM WRAFTER

Bedragarna är för närvarande väldigt aktiva i Kronobergs län. Polisen har upprättat många anmälningar om bedrägerier men glädjeämnet att det är färre som går på bedragarnas knep än tidigare.

– Det är stort tryck och många bedragare som ringer nu. Men det är också betydligt många fler bedrägerier som stannar som försök och inte fullbordas, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Polisen har de senaste åren gått ut med många varningar och uppmaningar om att inte låta sig luras av bedragare. Det kan handla om att man utger sig för att vara en familjemedlem eller vän som behöver hjälp med betalning eller att man erbjuds hjälp att stoppa bedrägerier men i själva verket då utsätts för bedrägeri.

Robert Loeffel har själv varit med på många träffar med pensionärsgrupper för att informera om vad man bör tänka på. Det är framför allt många äldre som utsätts för bedragare.

Det finns dock fortfarande många som luras. Den senaste tiden har bland annat flera personer i Tingsryds kommun blev av med flera hundra tusen i samband med bedrägerier.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons