Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Många bilar i Växjö drabbade av nattliga inbrott

Under helgen har flera parkerade bilar i Växjö utsatts för inbrott.
– Det finns stora värden när det här stöldgodset säljs vidare, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Växjö • Publicerad 24 februari 2023
Foto: Lena Ehring

På fredags- och lördagsmorgonen hörde flera bilägare i Växjö av sig till polisen och anmälde att deras fordon hade utsatts för nattliga inbrott.

På Lillestadsvägen hade tjuvarna monterat bort en ledramp från en parkerad bil och från en bil på Kungsgatan stals strålkastarna, medan ett fordon på Storgatan fick katalysatorn bortsågad.

Annons

Även flera hantverkarbilar utsattes under helgen för inbrott. På Evedal fick en parkerad skåpbil påhälsning av tjuvar som krossade en sidoruta och stal ett tiotal olika elverktyg och från en skåpbil på Hovsgatan stals hörselkåpor och ett bensinkort. Även en hantverkarbil på Marketenterivägen drabbades av inbrott där tjuvarna kom över en okänd mängd verktyg och en skåpbil på Ljungadalsgatan utsattes för ett inbrottsförsök. Där fanns brytmärken på en dörr men tjuvarna lyckades inte ta sig in i fordonet.

– Det har varit lugnt ett tag med den här typen av stölder men under helgen verkar någon liga har varit i farten. Det finns stora värden när det här stöldgodset säljs vidare, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons