Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Många kvinnor deltog i Vårruset

Växjö • Publicerad 17 maj 2024
Vårruset i Växjö.
Vårruset i Växjö.Foto: Maha Nasser

I tisdags anordnade IFK Växjö Vårruset, ett lopp för kvinnor med mottot ”Spring För Alla”. Cirka 2050 tjejer och kvinnor deltog i loppet som syftar till att främja fysisk aktivitet för folkhälsan bland kvinnor. 500 000 kronor kommer också att doneras till Tjejzonens verksamhet samt andra organisationer som gör att fler tjejer kan få stöd.

Vårruset i Växjö.
Vårruset i Växjö.Foto: Maha Nasser

– Jag jobbar med Vårruset här i Växjö och det är 33:e året tror jag. Det är vi som arrangerar Vårruset i Växjö och IFK Växjö som leder det här arrangemanget. Idag är det 2056 tjejer som ska springa. Vi har en 15 kilometer lång bana och en 2,5 kilometer lång. Man betalar för att springa. Anmälningsavgifterna går till den organisation Tjejzonen som jobbar för barn och unga tjejer mellan 15 och 25 år. Där kan man få någon att chatta om sina problem med, storasystrar kallas det. Om man mår dåligt eller bara har en vanlig fråga. Målet med loppet är att förbättra flickornas fysiska och psykiska hälsa, säger Mirjam Månsson, ansvarig för Vårruset.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons