Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Många larm om fyrverkerier

Kronoberg • Publicerad 31 december 2022
Arkivbild..
Arkivbild..Foto: Lena Gunnarsson

Polisen har under torsdagskvällen fått in en hel del larm om fyrverkerier runt om i Kronobergs län.

Det är enligt ledningscentralen inte ovanligt för årstiden men fortfarande olagligt då kommunerna har olika bestämmelser för när och var fyrverkerier får avfyras. I många fall krävs det också tillstånd från polisen för att hantera fyrverkerier.

Annons

I exempelvis Växjö kommun är användning av pyrotekniska varor enbart tillåtna från klockan 12.00 på nyårsaftons dag till klockan 03 på nyårsnatten. Samma tider gäller för påskafton och valborgsmässoafton. Under övriga tider på året krävs tillstånd av polisen.

I Alvesta får fyrverkerier och andra pyrotekniska varor användas mellan klockan 12 på nyårsafton till klockan 03 på nyårsdagen.

Enligt polisen i Ljungby, Markaryd och Älmhult är det olika regler för de olika kommunerna. I Älmhult är det tillåtet mellan klockan 22.00 och 02.00 i Markaryd är det tillåtet mellan 12.00 och 03.00 och i Ljungby är det 18.00-03.00 som gäller.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons