1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Manifestation i centrala Växjö i solidaritet med iranska folket

Växjö • Publicerad 17 oktober 2022
Demonstrationer i solidaritet med det iranska folket.
Demonstrationer i solidaritet med det iranska folket.Foto: Maha Nasser

Många demonstranter samlades i lördags eftermiddags i Växjö centrum för att genomföra en manifestation i solidaritet med de iranska protesterna mot Khameneis regim. Flera tal hölls under manifestationen av aktivister som fördömde de brott som den iranska regimen begått mot demonstranterna i Iran. Demonstranterna vill också störta den Islamiska republiken och Khameneis regim, som de beskrev som en diktator.

– I dag begår myndigheterna brott mot mänskligheten. Omvärldens högt uppsatta politiker kan göra betydligt mer. Först, sluta förhandla med regimen och därmed sluta legitimera regimen som inte representerar folket, kalla hem ambassadörer, kalla iranska ambassadören till UD, utvisa ambassadören och övriga iranska diplomater och husera inte regimens lobbyister och spioner, säger Golnoush Lundén Faez, en av arrangörerna av manifestationen.

Demonstranterna tog upp flera slagord som uppmanade till det iranska folkets frihet. Bland dessa slogans fanns "kvinnan leva frihet". Demonstranterna uppmanade det internationella samfundet att stå med det iranska folket och stödja deras saker.

– Jag är här i dag för att stödja det iranska folket i att återställa sina kränkta rättigheter. Det iranska folket lider mycket för närvarande. Jag har bott i Iran så jag älskar Iran och det iranska folket och önskar dem frihet. Jag tror att protesterna i Iran är det bästa sättet att åstadkomma förändring i Iran. Jag hoppas också att det kan resultera i förverkligandet av drömmen om frihet för iranier, och stärka individuella val så att man kan bestämma sitt eget öde, säger Aref Yousefi, en av demonstranterna.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.