Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Manifestation mot universitetets beslut att stoppa kurs - ”Vi står upp för våra internationella studenter”

Växjö • Publicerad 24 februari 2023
Bild från torsdagens manifestation.
Bild från torsdagens manifestation.

Linnéuniversitetet tog tidigare i februari ett beslut att stoppa en av höstterminens planerade kurser, den i studieförberedande engelska för internationella studenter. Detta efter larm om att kursen missbrukades för att få uppehållstillstånd. Alltså att personer utan någon avsikt att plugga i Sverige anmälde sig för att få ett uppehållstillstånd.

Detta beslut är någonting som Vänsterstudenterna sätter sig emot. De visade under torsdagen sitt missnöje genom en manifestation utanför universitetets bibliotek.

Annons

– Det är många internationella studenter som läser den här kursen som nu inte har möjligheten att göra det. Men även internationella studenter som inte läser kursen känner sig ovälkomna på universitetet av det här beslutet. Det är många som har kommit till oss i vänsterstudenter och uttryckt de här åsikterna. Vi gör det som för oss är självklart och står upp för våra internationella studenter, säger Eiad Aldroubi, ordförande vänsterstudenterna.

Eiad Aldroubi tycker att man ska tackla problemet på ett annat sätt. Till att börja med så berättar han att vänsterstudenter rent ideologiskt inte ser det som någonting negativt att människor stannar i Sverige på den vägen som här försöker motverkas.

– Men om vi skulle acceptera det som ett problem så är lösningen ändå inte att stänga kursen. Lösningen är att prata med dem berörda studenterna. Varför studerar de inte vidare? Är det för dyrt? Finns det någon annan anledning? Sen tar man det därifrån. Inkludera människor och kom fram till en lösning tillsammans, stäng inte ute människor, säger Eiad Aldroubi.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons